Umeå - Föräldraledig? Bli gruppledare för Svenska med baby!

Organisation: 
  • Svenska med baby
Plats: 
  • Västerbotten
  • Umeå
Ändamål: 
Integration och asylsökande
Kultur
Social gemenskap

Vill du ha en rolig och utvecklande erfarenhet tillsammans med ditt barn? Vill du träffa andra föräldralediga med olika bakgrunder? Bli gruppledare för Svenska med baby!

Svenska med babys öppna föräldragrupper skapar nya möten mellan barn och föräldrar från olika bostadsområden - och med ursprung i hela världen. Tillsammans bryter vi segregationen, bygger nya broar och tränar svenska. Med samtal, joller och skratt som metod!

Träffarna fungerar framför allt som en mötesplats för kontaktskapande och ömsesidigt erfarenhetutsbyte. Varje träff byggs upp kring ett tema. Innehåll och aktiviteter anpassas efter gruppens storlek, språknivå och intressen. Upplägget är enkelt och tanken är att en ska kunna leda träffarna med sin egen bebis på armen.

Som gruppledare är du med och planerar innehåll i och leder någon av Svenska med babys öppna föräldragrupper. Vi strävar efter att ha flera ledare per grupp och att dela ansvaret mellan oss. Grupperna träffas 1,5 timme i veckan under terminerna, under dagtid på vardagar. Du är med i den utsträckning du har möjlighet.

Som gruppledare får du:

- Introduktionsutbildning
- Stödmaterial med bl.a. checklistor och förslag på teman
- Medarrangörer som stöd och som backup om du får förhinder

Intresserad? Kul! Hör av dig med detsamma, så berättar vi mer!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Onsdagar kl..10.00 -11.30 på Umeå stadsbibliotek, Skapa formverkstad. Terminsstart 13 februari 2019 - 22 maj 2019.
Specifika önskemål eller information: 
Vi förväntar oss att du som gruppledare: Är med och planerar innehåll i och leder träffarna, hjälper till att nå ut till deltagare genom dina kontaktnät, ansvarar för enkel dokumentation.
Minimiåtagande: 
2,5 timmar/vecka
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.