Tamams språkcafé söker gruppledare

Organisation: 
  • Tamam Göteborg
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Integration och asylsökande
Social gemenskap

Varje onsdag under skolterminerna anordnar ungdomsorganisationen Tamam ett språkcafé på Älvstrandens bibliotek på Lindholmen. Språkcaféet är tänkt att fungera som en mötesplats för unga från olika delar av staden, både nya och gamla göteborgare. Den största gruppen deltagare består av ungdomar i gymnasieåldern som läser förberedande svenska på Center för Språkintroduktion, men alla är välkomna! Vi brukar bjuda på fika och pyssla eller leka lekar för att lära känna varandra i hopp om att möjliggöra nya vänskaper.

Vi söker nu två engagerade gruppledare som vill hjälpa att driva Språkcaféet under vårterminen! Uppdraget innebär att samordna de aktiva från Tamam samt upprätthålla kontakt och kommunikation med bibliotekets personal. Det innebär också delvis att hjälpa till i rekryteringen av nya deltagare och aktiva till Språkcafeet samt att utifrån deltagares önskemål planera aktiviteter. I dag är vi en liten kärntrupp aktiva som arbetar med Tamam (men hoppas bli fler) och som gruppledare för Språkcafeet har du alltid möjlighet att få stöttning från vår styrelse.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Älvstrandens bibliotek på Lindholmen, Göteborg. Varje onsdag klockan 15-17 fram till sommarlovet.
Specifika önskemål eller information: 
Vi hoppas att du som söker uppdraget som gruppledare är glad, positiv och engagerad. Du bör vara öppensinnad, flexibel och nyfiken. Du är i åldern 15-30 år.
Minimiåtagande: 
Delta på Språkcaféet två timmar i veckan.
Adress: 
Diagonalen 6
41756 Göteborg
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.