Vill du stötta och stärka tjejer?

Organisation: 
  • Tjejjouren, Stockholm
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Kvinnor
Mänskliga rättigheter

I höst arrangerar Stockholms Tjejjour en studiecirkel för nya jourtjejer. Rollen som jourtjej på Stockholms tjejjour innebär att stötta och stärka tjejer. Som jourtjej har du samtal med stödsökande tjejer framför allt via vår chatt och telefon men också via mail. Vi möter allt från sexuellt våld, till psykisk ohälsa till att bara behöva få prata med någon Verksamheten drivs till största del ideellt, vilket innebär att du som jourtjej inte får någon ersättning för att sitta i chatten eller hålla i aktiviteter. I utbyte får du dock erfarenhet, utbildning och en peppig, feministisk gemenskap. Du får också ett enormt förtroende från de tjejer som kontaktar oss och därmed möjlighet att bidra till att våra stödsökande blir tagna på allvar och lyssnade på.

För att bli jourtjej hos oss måste du vara över 18 år och delta på vår studiecirkel i höst som består av en introkväll den 27 sep och en helgutbildning 29-30 sep samt två föreläsningar i oktober.

Vårt mål är att få en bredare spridning av språkkunskaper så att fler tjejer kan erbjudas stödsamtal på sitt modersmål. Alla språkkunskaper utöver svenska och engelska är en merit.

Vi hoppas att du känner att detta uppdrag är något för dig. Välkommen med din intresseanmälan

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget som jourtjej genomförs framför allt på Stockholms tjejjour på Södermalm i Stockholm under kvällstid.
Specifika önskemål eller information: 
Inga förkunskaper krävs och vi söker inte efter specifika, utan en variation av, erfarenheter. Vi behöver bredda representationen inom Stockholms tjejjour och bland annat finns det nu en underrepresentation av tjejer med erfarenheter av funkofobi, att rasifieras och att felkönas. Vi är också i behov av att bredda språkkunskaperna så att vi kan ha samtal på fler språk utöver svenska.
Minimiåtagande: 
Ca 6 timmar i månaden
Adress: 
Katarinavägen 22
116 45 Stockholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.