Umeå

Du är nyckeln till att sprida matsvinnskampen, bli vår ambassadör i din stad eller område!

Organisation: 
Food2change
Plats: 
Umeå

Är du utbildad, eller har ett bra öga för grafisk design? Då har du chansen att sätta ditt namn på Stora Bokbytardagens nya poster - som sprids över hela landet.

Plats: 
Umeå

Mind har sedan starten 1931 arbetat med att förebygga psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion.

Organisation: 
Mind
Plats: 
Umeå

Vill du vara med och kämpa för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, alltid? Tycker du det är roligt att arrangera utåtriktade aktiviteter och trivs med att sprida information och engagera andra? Då kanske Amensty i Umeå är något för dig!

Plats: 
Umeå

Uppdraget gäller att tillsammans med två övriga volontärer fungera som praktiskt ansvariga och inspiratörer i kyrkans grupp "Kreativt återbruk" som hålls öppen varje torsdagkväll. Här kan man låna symaskin för att t.ex. laga kläder, sy nytt, visst material finns också.

Plats: 
Umeå

I rollspelet På Flykt tvingas deltagarna fly från Sverige mot en okänd framtid. Ständigt ställs de inför olika val, och måste fatta beslut som får kännbara konsekvenser.

Plats: 
Umeå

Uppdraget består i att tillsammans med en grupp volontärer driva ett kafé på torsdagar i Ersbodakyrkan. Volontärerna förbereder med att plocka fram kaffekoppar, temuggar, fikabröd samt koka kaffe och te. Vi tänder ljus och ser till att det är trevligt och välkomnande i lokalen.

Plats: 
Umeå

Brinner du för integration? Vill du träffa människor från olika kulturer? Ersbodakyrkan har nyligen startat ett språkcafé som vi gör i samarbete med Vän i Umeå. Vi vill att det ska vara en mötesplats för människor. Vi fikar och samtalar, ofta med hjälp av samtalskort och sällskapsspel.

Plats: 
Umeå

Uppdraget gäller att ställa fram mikrofoner för tal och sång och sköta kyrkans ljudanläggning vid gudstjänster kl. 11.00 på söndagar. Du ingår i ett team med kyrkvärdar, präst och kaffevärdar. Du får ytterligare instruktioner innan du påbörjar uppgiften.

Plats: 
Umeå

Uppdraget består i att hjälpa barn, ungdomar och vuxna med läxorna. Du ingår i en grupp volontärer. Läxhjälpen är ett samarbete mellan Ersbodakyrkan och Rädda Barnen.

Plats: 
Umeå

Vi söker volontärer som hemifrån, via sin dator kan göra sökningar på Internet för Hello World!s räkning. Du utför uppgifterna helt i din egen takt, och i enbart i den omfattning du själv har lust och möjlighet till.

Plats: 
Umeå

Uppdraget gäller att ställa fram mikrofoner för tal och sång och sköta kyrkans ljudanläggning vid gudstjänster kl. 11.00 på söndagar. Du får ytterligare instruktioner innan du påbörjar uppgiften.

Plats: 
Umeå

Vill du vara med i språkträning för EU-migranter? Inga förkunskaper behövs. Vi arbetar utifrån färdiga material.

Plats: 
Umeå

Uppdraget gäller att tillsammans med en annan ideell duka upp kyrkkaffe, té och fikabröd till kyrkfikat i Ersbodakyrkan. Kyrkans husmor har bakat och förberett det som ska serveras.

Plats: 
Umeå

Uppdraget gäller att ingå i en grupp med kyrkvärdar i Ersbodakyrkan som delar på ansvaret att förbereda kyrkorummet inför gudstjänsten samt att läsa texter, be böner, ta upp kollekt m.m. Efter gudstjänsten återställa kyrkorummet genom att plocka undan mikrofoner och annat som ställts fram.

Plats: 
Umeå

Medhjälpare vid sopplunch på torsdagar vid träff för daglediga. Uppdraget innebär att på torsdagar tillaga soppa för ca 12 personer. Ingredienser och recept finns. Varannan torsdag är uppdraget att värma en färdig soppa.

Plats: 
Umeå