Utbildningstillfälle för medlemmar eller intressenter av Varken hora eller kuvad!

Organisation: 
  • Varken Hora Eller Kuvad
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Kvinnor
Mänskliga rättigheter

Varken hora eller kuvad" anordnar ett utbildningstillfälle för medlemmar och intressenter. Kom och lär dig mer om vår verksamhet och hur vi arbetar feministiskt och antirasistiskt både lokalt och nationellt, i alltifrån förortsskolor till maktens korridorer. Just nu har vi även ett projekt som heter "feminism mot rasism". Medlemmar och de som gått utbildningen får studiematerialet Respektguiden, som används när vi exempelvis är ute i skolor. Är du inte redan medlem så passa på att anmäl dig nu. (www.vhek.se).

Varken hora eller kuvad (VHEK) är i stort behov av fler eldsjälar som kan hjälpa oss i arbetet för jämställdhet, demokrati och främjandet av mänskliga rättigheter ute i skolor och fritidsgårdar i förorter runt om i Sverige. Vi är en feministisk och antirasistisk gräsrotsrörelse som framförallt vänder sig till tonårsflickor och unga kvinnor bosatta i ekonomiskt och socialt utsatta förorter. Genom att förse vår målgrupp med demokratiska verktyg, med hjälp av bland annat studiematerialet Respektguiden, ger vi dem möjlighet att påverka sin framtid och sina liv. Vi söker engagerade kvinnor och män som vill arbetar för att förebygga och motverka kvinnoförtryck och alla former av våld mot kvinnor genom att exempelvis vara ute i skolor och på fritidsgårdar i förorten där vi träffar målgruppen, eller komma med förslag på verksamheter där vi kan vara av nytta. Uppdraget innefattar exempelvis workshops i studiematerialet Respektguiden och att anordna seminarier som berör dessa viktiga och aktuella frågor.

Du får en utbildning om föreningen, antirasism och feminism samt en upplaga av arbetsmaterialet Respektguiden.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Utbildningen sker i Stockholm, lördagen den 27:e oktober kl 12-15. Exakt plats återkommer vi med.
Specifika önskemål eller information: 
Du bör ha intresse för frågor som rör jämställdhet, demokrati, mänskliga rättiheter och antirasism.
Minimiåtagande: 
Det är ca tre timmars utbildning, men vi hoppas givetvis på att det leder till att du vill engagera dig i organisationen på regelbunden basis.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: