Bor du i Nacka, har ett stort hjärta och gillar att baka?

Organisation: 
  • Äldrekontakt
Plats: 
  • Stockholm
  • Nacka
Ändamål: 
Hälsa
Social gemenskap
Äldre

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för ensamma äldre runtom i Sverige sedan 2008. Vi har idag ca 40 fikagrupper med ca 320 volontärer och 260 gäster. Nu söker vi dig som vill göra en meningsfull insats och hjälpa ofrivilligt socialt isolerade äldre till en gemenskap igen.

Vi söker dig som vill vara volontär som fikavärd och bjuda en grupp om 6-8 stycken “äldre” äldre på fika hemma hos dig själv. Med på fikat är också 2 volontärchaufförer och ev. en volontärgruppledare.

Det är alltid samma grupp med glada människor som träffas så med tiden lär ni känna varandra och har det väldigt trevligt tillsammans.

En kort stund - en massa skratt - en bestående skillnad....

När och var ska uppdraget genomföras: 
Du anordnar en fikaträff per termin på en söndag som passar dig. Träffarna schemaläggs ett halvår i taget. Fikaträffarna i gruppen (ni är 6 st volontärfikavärdar i en grupp) sker en söndag i månaden med uppehåll för sommaren. Träffarna sker mellan kl. 15-17 på eftermiddagen.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker ansvarsfulla volontärer med ett stort hjärta som tycker om att prata med, lyssna på och uppmärksamma någon med många års livserfarenhet.
Minimiåtagande: 
Fikavärd 1 (-2) ggr/halvåret
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.