Gillar du att fika och köra bil men inte samtidigt? Bagis äldre behöver dig!

Organisation: 
  • Äldrekontakt

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för ensamma äldre runtom i Sverige sedan 2008. Nu är det dags för Bagis! Våra volontärvärdar bjuder hem en grupp ensamma äldre på fika och en trevlig pratstund.

Nu söker vi dig som har tillgång till bil och som en söndag i månaden (eller varannan månad) kan eskortera 2-3 glada pensionärer till fikaträffen, är med under fikat och sedan skjutsar de glada (men nu lite trötta) pensionärerna hem ordentligt igen.

Det är alltid samma grupp med glada pensionärer och volontärer som träffas så med tiden lär ni känna varandra och har väldigt trevligt tillsammans.

En kort stund - en massa skratt - en bestående skillnad.....

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffarna äger rum hos olika fikavärdar i din närhet och sker en söndag i månaden med uppehåll för sommaren. Träffarna sker vanligtvis mellan kl. 15-17 och uppdraget tar totalt sett inte mer än ca 3 timmar. Du skriver upp dig på datum då du har möjlighet, varje eller varannan månad och träffarna schemaläggs ett halvår i taget.
Specifika önskemål eller information: 
Körkort och tillgång till bil de dagar du ska skjutsa är ett krav. Vi söker ansvarsfulla volontärer med stort hjärta som tycker om att prata med, lyssna på och uppmärksamma någon med många års livserfarenhet.
Minimiåtagande: 
6-8 gånger per år
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.