Hjälp ensamma äldre: En spindel i nätet sökes till Upplands Väsby!

Organisation: 
  • Äldrekontakt
Plats: 
  • Stockholm
  • Upplands Väsby
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Social gemenskap
Äldre

Vi söker en ansvarsfull gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre i Upplands Väsby. Volontäruppdraget går ut på att en söndag i månaden koordinera våra efterlängtade fikaträffar för isolerade äldre (gruppen du hjälper består av ca sex äldre gäster, fyra volontärchaufförer och fem volontärvärdar). Du kommer att: vara den huvudsakliga kontaktpersonen för gruppens volontärer, göra schemaläggningar två ggr/år samt ha regelbunden kontakt med äldre gäster i gruppen inför varje fikaträff.

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden förening med det enkla målet att främja hälsa och välmående hos äldre genom att minska ensamhet. Genom möjligheten att få träffa gamla och nya vänner i ett varmt välkomnande hem kan våra äldre gäster bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får något att se fram emot i vardagen. Våra fikaträffar förändrar livet för dem som lever ensamma och sällan kommer utanför dörren.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffarna hålls en söndagseftermiddag i månaden hemma hos fikavärdar som bor runt om i Upplands Väsby, mellan kl. 15-17. Du styr själv över övrig tid när det gäller administration och planering som kan utföras i huvudsak hemifrån. Vi ser gärna att man är med och fikar ibland.
Specifika önskemål eller information: 
Dina egenskaper som gruppledare: du brinner för att göra skillnad och har ett genuint intresse för människor, du är självgående, ordningsam och ansvarsfull. Du klarar av att hantera oförutsedda situationer och tar ditt volontäruppdrag på allvar och agerar professionellt. Önskvärt är vana av och kunskap i administration och it-system.
Minimiåtagande: 
Uppskattningsvis 5-7 timmar per månad. Tiden är svår att uppskatta exakt då den beror på hur effektiv du är i att organisera ditt arbete.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.