Hjälp ensamma äldre i Bromma: en spindel i nätet sökes!

Organisation: 
  • Äldrekontakt
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Äldre

Vi söker en ansvarsfull gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre i Bromma. Volontäruppdraget går ut på att en söndag i månaden koordinera våra efterlängtade fikaträffar för isolerade äldre (gruppen du hjälper består av ca 6 äldre gäster, 4 volontärchaufförer och 4 fikavärdar). Du kommer att: - vara den huvudsakliga kontaktpersonen för gruppens volontärer (1 ggr/mån) - administrera adressregister och göra schemaläggningar 2 ggr/år - ha regelbunden kontakt med äldre gäster i gruppen (1 ggr/mån).

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffarna hålls en söndagseftermiddag i månaden runt om i Bromma, mellan kl. 15-17. Du styr själv över övrig tid när det gäller administration och planering som kan utföras i huvudsak hemifrån.
Specifika önskemål eller information: 
Dina egenskaper som gruppledare: - du brinner för att göra skillnad och har ett genuint intresse för människor - du bemöter alla med lika stor respekt - du är självgående, ordningsam, noggrann och ansvarsfull - du klarar av att hantera oförutsedda situationer - du tar ditt volontäruppdrag på allvar och agerar professionellt
Minimiåtagande: 
Förmodligen minst 4-6 i månaden. Tiden är svår att uppskatta exakt då den beror på hur effektiv du är i att organisera ditt arbete.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.