Hjälp ensamma äldre i Majorna i Göteborg: en spindel i nätet sökes!

Organisation: 
  • Äldrekontakt
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Social gemenskap
Äldre

Vi söker en ansvarsfull gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre i Majorna i Göteborg. Volontäruppdraget går ut på att en söndag i månaden koordinera våra efterlängtade fikaträffar för isolerade äldre (gruppen du hjälper består av ca 8 äldre gäster, 4 volontärchaufförer och 4 fikavärdar). Du kommer att vara den huvudsakliga kontaktpersonen för gruppens volontärer (1 ggr/mån) - göra schemaläggningar 2 ggr/år - ha regelbunden kontakt med äldre gäster i gruppen (1 ggr/mån).

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden förening med det enkla målet att främja hälsa och välmående hos äldre genom att minska ensamhet och ofrivillig social isolering. Genom möjligheten att få träffa gamla och nya vänner i ett varmt välkomnande hem kan våra äldre gäster bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får något att se fram emot i vardagen. Våra fikaträffar förändrar livet för dem som lever ensamma och sällan kommer utanför dörren.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffarna hålls en söndagseftermiddag i månaden runt om i Göteborg, mellan kl. 15-17. Du styr själv över övrig tid när det gäller administration och planering som kan utföras i huvudsak hemifrån.
Specifika önskemål eller information: 
Dina egenskaper som gruppledare: Du brinner för att göra skillnad och har ett genuint intresse för människor. Du är självgående, organiserad och ansvarsfull. Du klarar av att hantera oförutsedda situationer. Du tar ditt volontäruppdrag på allvar och agerar professionellt. Då all administration och planering sker i vårt it-system är viss datavana ett krav.
Minimiåtagande: 
Förmodligen ca 4-6 i månaden. Tiden är svår att uppskatta exakt då den beror på hur effektiv du är i att organisera ditt arbete.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.