Hjälp ensamma äldre på Hisingen: en spindel i nätet sökes!

Organisation: 
  • Äldrekontakt
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Hälsa
Social gemenskap
Äldre

Vi söker en ansvarsfull gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre på Hisingen. Volontäruppdraget går ut på att koordinera och delta i våra efterlängtade fikaträffar för äldre som sker en söndag i månaden. Du kommer att vara gruppens huvudsakliga kontaktperson – för både volontärer (4-5 volontärchaufförer och 4-5 fikavärdar) och gäster (6-8 äldre), ansvara för schemaläggning 2 ggr/år, ha regelbunden kontakt gruppen inför varje fikaträff och rapportera i vårt CRM-verktyg Salesforce.

Äldrekontakt hjälper Sveriges äldsta ur ensamheten. Istället för att äldre ska sitta ensamma i varsin lägenhet och längta efter gemenskap så ordnar Äldrekontakt så att de får träffas. Vi hjälper 6-8 ensamma äldre att lära känna varandra över en kaffe och bulle hemma hos våra volontärer. Våra volontärvärdar bjuder på fika och våra volontärchaufförer eskorterar de äldre från deras hem, till fikaträffen och sedan tillbaka igen. De nya vännerna får sedan hjälp att träffas en gång i månaden så länge de vill och kan vara med.

Vill du veta mer? Skicka in en intresseanmälan idag!

Du kan även läsa mer om vår förening på www.aldrekontakt.se och följ oss gärna på www.facebook.com/aldrekontakt

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffar hålls en söndagseftermiddag i månaden på Hisingen, mellan kl. 15-17, med uppehåll i juli. Du styr över övrig tid när det gäller administration och planering som kan utföras hemifrån.
Specifika önskemål eller information: 
Dina egenskaper som gruppledare: du brinner för att göra skillnad och har ett genuint intresse för människor, du är självgående, organiserad och ansvarsfull, du klarar av att hantera oförutsedda situationer, du tar ditt volontärsuppdrag på allvar, har viss vana vid att jobba med digitala verktyg och agerar professionellt.
Minimiåtagande: 
Ca 6-8 timmar/månad. Tiden är svår att uppskatta exakt då den beror på hur effektiv du är i att organisera dina uppgifter.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.