Malmö- Engagera dig för HBTQI-personers rättigheter

Organisation: 
  • Amnesty International
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Mänskliga rättigheter
Politisk påverkan
Upplysning och folkbildning

Värnar du om alla människors lika värde? Då är du kanske rätt person att vara en del av en grupp som kommer att jobba med Amnestys aktioner och kampanjer som rör HBTQI-personers rättigheter runt om i världen. Exempel på områden vi jobbar med är transpersoners rättigheter i Finland, intersexpersoners rättigheter i Danmark, individer som hotas eller förföljs pga sin sexuella läggning eller könsidentitet runt om i världen. Gruppen själv bestämmer hur den vill arbeta, filmkvällar med samtal, aktion på stan, seminarier, synas på festivaler, samarbeta med andra organisationer som lyfter frågan eller så har du kanske egna idéer.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Gruppen har sina möten kvällstid på Amnestys kontor i Malmö. När exakt bestämmer medlemmarna i gruppen.
Specifika önskemål eller information: 
Det krävs inga förkunskaper, alla är välkomna. Som ny får alla gå en introduktion i hur Amnesty arbetar och löpande har du möjlighet att gå på utbildningar och workshops. Har du ett eget specifikt intresse (foto, det skrivna ordet, konst...) så går det utmärkt att kombinera!
Minimiåtagande: 
Du bidrar med den tid du har själv. Det kan vara olika hur mycket tid en lägger ner i gruppen. Ibland har en mer tid ibland mindre. Men gruppen ses oftast minst en gång i månaden på ca 1,5 timme.
Adress: 
Ledeburgsgatan 5
21156 Malmö
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.