Research på Sida gällande Amref Flying Doctors

Organisation: 
  • Amref Nordic
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Hälsa

Amref Flying Doctors är en av Afrikas största hälsoorganisationer. Organisationen har idag ca 1000 anställda med programkontor i 9 länder i Afrika. Huvudkontoret finns i Nairobi, Kenya och det finns även ett antal insamlingskontor runtom i Europa, USA och Kanada. Amrefs kontor i Sverige har funnits i 40 år och har under denna tid fått donationer från bl.a. Radiohjälpen, Jochnick Foundation, Postkodstiftelsen samt att det idag finns ca 20 000 privata givare.

I ett led att centralisera beslutsprocesser och få bättre koll och bättre samordning på insamlingsarbetet globalt, ser man nu över rutiner för var och hur pengar samlas in. I detta arbete behöver vi hjälp av en voluntär som tycker om Research-arbete och som kan hjälpa oss att ta reda på och sammanställa allt bistånd som Amref har fått från Sida under de senaste 15-20 åren. Anledningen att kontoret i Sverige inte redan vet hur det ser ut är för att programkontoren själva har sökt medel direkt från svenska utlandsmyndigheter.

Låter detta intressant? Vill du veta mer? Skicka in din intresseanmälan till här till Maria Lannér, insamlingsansvarig Amref Flying Doctors, Nordic Office Stockholm.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Nu och fram till 30 september
Specifika önskemål eller information: 
Detta arbete kan göra på distans varsom helst i Sverige och tom utomlands om volontären har tillgång till telefon och internet.
Minimiåtagande: 
40 timmar
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.