Prata svenska med nyanlända, expats och internationella studenter

Organisation: 
  • Eos Cares
Plats: 
  • Skåne
  • Lund
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande
Social gemenskap

Uppgiften som volontär är att medverka i våra språkcaféer och där sitta vid ett bord för svenskaträning och prata med de övriga runt bordet, som kommer dit för att träna sin svenska. Inga förberedelser eller särskilda erfarenheter krävs, möjligheten att få träffa och prata med svensktalande är enormt efterfrågad och uppskattad!

Våra språkcaféer genomförs varje vecka på onsdagar kl 10-12 (endast svenska, kallas "Swedish for Expats") samt på lördagar kl 13-15 (kallas "Eos Language Café", här finns möjlighet att träna ett flertal andra språk). Under hösten 2017 var besökarantalet ca 20 på onsdagar och ca 50 på lördagar.​

Eos Cares är basketklubben IK Eos Lunds program för integration, språkträning och sociala mötesplatser. Programmet omfattar ett flertal olika aktiviteter där nyanlända, expats och internationella studenter kan träffa varandra, Eos övriga medlemmar samt andra etablerade inom regionen som vill bidra till en ökad språkutveckling och ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Alla Eos Cares aktiviteter sker i Eoshallen, Arkivgatan 32 i Lund. Språkcaféerna hålls på onsdagar kl 10-12 samt på lördagar kl 13-15.
Specifika önskemål eller information: 
Om man medverkar på lördagar och vill passa på att träna ett annat språk än svenska så är det helt ok som volontär. Vi vill att man spenderar minst en timme vid något av de svenska borden, men under resten av tiden är det fritt fram att sätta sig vid vilket bord man vill. Dessutom, om man tycker att aktiviteterna är roliga och vill engagera sig mer i programmet så finns goda möjligheter för detta. Se www.eoscares.se för information om Eos Cares övriga sociala aktiviteter, som innefattar bl a matlagningsgrupper, seminarier, mässor och en öppen förskola.
Minimiåtagande: 
Minimiåtagande för ett volontäruppdrag är att medverka vid 10 tillfällen. Då vi tagit emot din anmälan kommer vi att kontakta dig för ett möte, där vi presenterar verksamheten närmare och går igenom vilka förutsättningar du har att hjälpa till. Därefter bestämmer du själv vilka datum som passar, och inför varje enskilt tillfälle räcker det för oss om du meddelar att du kan medverka med ca 2 veckors framförhållning. Om du (mot förmodan) inte skulle få en god upplevelse så är det givetvis möjligt att avsluta uppdraget i förtid.
Adress: 
Arkivgatan 32
22359 Lund
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.