Bli volontär i vår second hand-butik som ger liv åt barns drömmar

Organisation: 
  • Erikshjälpen Second Hand, Höör
Plats: 
  • Skåne
  • Höör
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Mänskliga rättigheter
Social gemenskap

Nu söker vi dig som har några timmar över i månaden och precis som oss har ett stort intresse för second hand. Din praktiska insats i och bakom vår butik gör skillnad för barn i Sverige och utomlands. Överskottet från butikerna delas mellan barnrättsorganisationen Erikshjälpen och butikens lokala samarbetspartners.

Är du ett stilsäkert modelejon? En litteraturexpert full av boktips? Stark, eller kanske strukturerad? Eller trivs du bäst i det sociala mötet och med en kaffekanna i din hand?

Vi har en mängd olika uppdrag inom vår second-verksamhet och hoppas att det finns något som passar just dig!

Varmt välkommen med din intresseanmälan om att prova på ett volontärskap hos oss!

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation som arbetar för att barn som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv, både nu och i framtiden. Erikshjälpen arbetar i 18 länder, inklusive Sverige, för barns rätt till utbildning, hälsa samt trygghet och skydd. Arbetet sker utifrån barnkonventionen, tillsammans med lokala partnerorganisationer. I Sverige gör Erikshjälpen även insatser för barns rätt till meningsfull fritid samt driver folkbildning och opinion för att främja barns rättigheter. Inom Erikshjälpen finns Sveriges ledande second hand-verksamhet med ett 60-tal butiker och ett växande nätverk av samarbetspartners. Överskottet från butikerna används för sociala och humanitära insatser.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vår butik ligger på Portvägen 3 i Höör. (Buss går till närliggande hållplats). Vi har öppet tisdagar och torsdagar mellan 12-18 samt lördagar 10-14. Däremellan sorterar vi, prismärker och gör fint i butiken. Du bestämmer själv hur många timmar du kan bidra med i månaden! Vi lyssnar på dina önskemål om du vill hjälpa till inne i butiken under försäljning eller på vårt lager.
Specifika önskemål eller information: 
Inga tidigare erfarenhet krävs, engagemang och glädje inför att hjälpa till, räcker gott! Vi har en varm gemenskap och fikar tillsammans på förmiddagarna.
Minimiåtagande: 
Vi önskar ett minimiåtagande på 4 timmar/ månaden.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.