Nyheter & tips

Bild med volontärer på scen från Kulturernas Karneval 2017_ Fotograf Sandra Eriksson
Via Volontärbyrån kan föreningar annonsera efter volontärer även på engelska. Syftet är att föreningar på så sätt ska kunna nå fler volontärer, och även engagera nya målgrupper.
Nu i april ges två tillfällen för dig som vill lära dig mer om motivation i ideellt engagemang och hitta strategin för hur du i din förening kan engagera framtidens volontärer.
Två handböcker
Volontärbyråns två handböcker hjälper er och är ett stöd i arbetet med att skapa hållbara strukturer för det ideella engagemanget. Fram till den 8 april kan du beställa våra böcker till kampanjpris!
Namninsamling Volontärer från Amnesty
Här kommer tre tips på hur du kan göra för att skapa en förening där människor trivs.
Skriften Jämställd rekrytering
Volontärbyrån har lanserat en ny skrift som ger föreningar tips råd kring att skapa en jämnare fördelning av kvinnor och män i styrelsen.
Man och två kvinnor sitter vid ett bord
Åtta av tio upplever att de mår bättre tack vare sitt engagemang. Det och mycket mer visar vår nya undersökning Volontärbarometern som vi gör varje år bland de som sökt uppdrag på Volontärbyrån.
Två personer klättar på en klättervägg
Tycker du att det är svårt att beskriva er verksamhet och era aktiviteter som uppdrag? Här nedan får du några handfasta råd som hjälper dig att formulera volontäruppdrag.
Volontär vid dator
Håll koll på när nya volontäruppdrag dyker upp på Volontärbyrån genom att registrera en bevakning.