Blir frivilligrådgivare i RådRum!

Organisation: 
  • RådRum
Plats: 
  • Skåne
  • Helsingborg
Ändamål: 
Integration och asylsökande
Mänskliga rättigheter
Upplysning och folkbildning

Som rådgivare i RådRum ger du råd och stöd i många olika frågor som gäller samhället och rättigheter. Rådgivningen kostar ingenting och vi har tystnadsplikt. Det är alltid två rådgivare som håller i samtal tillsammans och alla rådgivare är frivilliga. Vi får många frågor kring asylprocessen, hur man fyller i blanketter och stöd i kontakt med myndigheter. Många frågor handlar om att förstå information från olika myndigheter- Information som behövs för att få tillgång till sina rättigheter.

Målet är att alla som besöker oss ska uppleva ett större inflytande i sin egen situation och mer förståelse för hur vi kan försöka påverka samhället. Vi lär av varandra!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Som ny rådgivare går du en grundutbildning innan du börjar vara rådgivare. Nästa grundutbildning startar i apil/maj och är på fem tillfällen. Efter utbildningen kan du vara med i rådgivningen. Rådgivning sker på tisdagar 14.00 -18.00 och torsdagar 10.00 -12.00 på Helsingborgsstadsbiblioteket.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker dig som tycker om att möta nya människor och att ge stöd i olika frågor som rör samhället och rättigheter. Du är öppen, nyfiken och vill lyssna till människors berättelser. Vi söker också dig som precis börjat lära dig svenska. Vi pratar många olika språk i rådgivningen och lär oss tillsammans. På RådRum finns möjlighet att öva språk och träffa många nya människor. Vi värdesätter alla olika former av kunskap och livserfarenheter– alla har något att bidra med.
Minimiåtagande: 
Minst två timmar varannan vecka.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.