Är du en organiserad bokfantast?

Organisation: 
  • Röda Korset, Örebro
Plats: 
  • Örebro
  • Örebro
Ändamål: 
Integration och asylsökande
Kris- och samhällsberedskap
Social gemenskap

Du möter människor från olika kulturer och åldrar, som alla söker unika prylar, kläder och upplevelser. I uppdraget ingår att sortera och rensa ut böcker, samt organisera och kategorisera efter genre. Du ska vara intresserad av litteratur, kunna rensa ut och gärna veta vilka böcker som har värde. Du ska också ha ett bra sinne för skyltning och ordning av böcker.

Våra second hand-butiker är ovanliga butiker som vilar på humanitära grunder och inte gör skillnad på kund eller besökare. Ditt uppdrag är socialt och flexibelt utifrån den roll du tilldelats. Uppdraget är ideellt.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi ser gärna att du kan engagera dig cirka 10 timmar per vecka för att verksamheten ska kunna få kontinuitet. Timmarna kan förläggas efter egna önskemål.
Specifika önskemål eller information: 
Det är viktigt att kunna det svenska språket, både i tal och skrift, då det kommer in mycket svensk litteratur. Det är även bra att du orkar bära böcker mellan sortering och hyllorna i butiken. Som volontär får du information om uppdraget på plats. Utöver ​det får du utbildning i Röda Korsets idé och första hjälpen. Detta kan sedan fyllas på efter egna behov.
Minimiåtagande: 
Cirka 10 timmar per vecka.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: