978 volontäruppdrag

Dags att återigen utse Årets volontär, en utmärkelse för att hylla det ideella engagemanget. Vem vill du ge chans att få stå i strålkastarljuset på Frivilligdagen den 5 december? Nominera någon som engagerar sig ideellt i just din organisation.

Nominera en volontär som förtjänar att uppmärksammas för sitt ideella engagemang. Det kan vara någon som varit engagerad länge, någon som är helt ny i organisationen eller någon som gjort något extraordinärt under året, det väljer du. Nominera till Årets volontär senast den 25 oktober. 

Skicka in din nominering 

Så här går det till:

Du som representerar en ideell organisation (du kan sitta i styrelsen, vara anställd eller själv ideellt engagerad i organisationen) kan nominera en person som engagerar sig ideellt i din organisation. 

Den nominerade ska uppfylla följande:

  • Vara engagerad i en ideell förening, trossamfund eller ideell stiftelse.
  • Ha ett pågående ideellt engagemang, men den engagerade kan vara ny i sitt engagemang eller har varit engagerad under en längre tid.
  • Genom sitt engagemang gjort skillnad för såväl organisationen som för sin omgivning.

Den som får utmärkelsen Årets volontär kommer att uppmärksammas på Frivilligdagen under festliga former. Dessutom delar vi ut ett presentkort på fika till den organisation personen är engagerad i för att ni ska få chans att fira det ideella engagemanget i er verksamhet.

Volontärbyrån kommer att utse Årets volontär och vi meddelar vinnaren officiellt den 5 december. Personen ska gärna kunna komma till Stockholm den 5 december på kvällen, och om det inte är möjligt, någon som kommer i hens ställe. 

Om Årets volontär

Utmärkelsen Årets volontär instiftades av Volontärbyrån 2017, för att uppärksamma och hylla alla miljontals ideellt engagerade människor i Sverige. Förra året blev Gunilla Sätterholm styrelseledamot och engagerad i organisationen SeniorNet Botkyrka  Årets volontär. Läs mer om Årets volontär och förra årets vinnare här.