Indra Tjej- trans- och queerjour söker fler volontärer!

Organisation: 
  • Tjejjouren Indra, Sollentuna
Plats: 
  • Stockholm
  • Sollentuna
Ändamål: 
Kvinnor
Mänskliga rättigheter
Politisk påverkan

I stödverksamheten ger du som volontär stöd främst via chatt, men också genom telefon och frågelåda. Till oss hör stödsökande av sig om stort som litet. Det kan vara frågor om kroppen, att en utsatts för sexuella övergrepp eller har ångest. Din roll är att stötta, stärka, aldrig döma.

Just nu är vi cirka trettio eldsjälar som driver jouren, men vi behöver bli fler! Vi håller en ny grundutbildning 15-16 september för nya volontärer. Indra är en separatistisk förening för tjejer, trans- och queerpersoner. Vår verksamhet består av två grundpelare; den stödjande verksamheten och den utåtriktade verksamheten.

I den utåtriktade verksamheten håller vi normkritiska workshops och regelbundna gruppträffar på skolor där vi pratar om bland annat gränssättning, samtycke eller trista normer kopplade till kön. Vi medverkar även under olika event som riktar sig till vår målgrupp, besöker fritidsgårdar, samt driver olika projekt som Indrapodden.
Hur du vill engagera dig väljer du helt själv, vi vill att en engagerar sig i alla fall ett pass per månad.

Låter det här som något för dig? Vill du veta mer? Kika i vår värdegrund och skicka en intresseanmälan! I utbyte får du utbildning, handledning och ovärderliga erfarenheter. Dessutom kommer du ingå i vårt fantastiska feministiska sammanhang <3

Vi kommer att börja göra intervjuer inför grundutbildning under augusti månad.

Feministiska hälsningar från Indra tjej- trans- och queerjour!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget genomförs i Sollentuna från och med september 2018, och tills vidare.
Specifika önskemål eller information: 
För att spegla mångfalden i vår målgrupp söker vi volontärer med olika etnicitet, sexualitet, funktionalitet, social bakgrund och språkkunskaper.
Minimiåtagande: 
I uppdraget ingår 1 jourtillfälle och 1 medlemsmöte kvällstid per månad.
Adress: 
Allfarvägen 4
19147 Sollentuna
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.