Bli en positiv förebild för barn till våldsutsatta mammor

Organisation: 
  • Uppsala Stadsmission
Plats: 
  • Uppsala
  • Uppsala
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Kvinnor

Uppsala Stadsmissions verksamhet Kvinnobyrån behöver volontärer till Kvällskaféet . Det är en verksamhet för våldsutsatta ensamstående mammor och deras barn. Mammorna träffas med barnen för att äta en lättare middag tillsammans. Efter middagen sitter mammorna i samtalsgrupp ledd av vår gruppledare. Under tiden aktiveras barnen i lek tillsammans med volontärer. Aktiviteten kan innehålla pyssel, högläsning, legobygg, fånga upp barnens funderingar från dagen. Barnen som deltar är mellan ett och tolv år gamla. Fokus är att alla barn ska känna sig sedda - få en positiv upplevelse tillsammans med de andra barnen och volontärer.

Innan familjerna kommer hjälper volontärerna till att duka fram maten, samt diska efter middagens slut. Kvällen avslutas med en reflektionsrunda där volontärer och gruppledare går igenom kvällen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Kvällskaféet är på måndagarna klockan 16.15 till 19.30 (familjerna kommer kl 17.00 och går kl 19.00). Kvällskaféet ges i lokaler som ligger på Kungsängstorg 2.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker både kvinnliga och manliga volontärer som har ett genuint intresse för barn och vuxna, du har en god självkännedom, är lugn och trygg. Vi ser gärna att du kan delta under hela höstterminen. Vi erbjuder introduktion, handledning, volontärutbildning, gemenskap och chans till egen utveckling. Vid avslutat volontäruppdrag erhålls intyg gällande din insats.
Minimiåtagande: 
Varannan måndag klockan 16.15 till 19.30 hela höstterminen.
Adress: 
Kungsängstorg 2
75319 Uppsala
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: