Till de som funderar på att engagera sig så skulle jag vilja säga: Gör det!

Rosyl Via Louise Sabado

Genom Volontärbyråns förmedling så hittades Rosyl Mångfaldsbyrån ESMeralda där hon engagerade sig som läxhjälpare för nyanlända elever i Uppsala.

- Om du är student så har du ofta mycket måsten men om du får göra något som du själv valt och vill göra så får du en paus från din andra värld. Det är jättekul att engagera sig och en bra grej för CVt.

Det är viktigt att alla ska få en chans att sikta mot den framtid man önskar.

ESMeralda finns för att uppmärksamma och motverka den sociala och etniska snedrekryteringen till högskolan och arbetar med läxhjälp, ett mentorskapsprogram samt studentambassadörer som själva är studenter och är ute på skolor och pratar med elever om sin egen väg till högre studier. Läxhjälpen där Rosyl engagerade sig var 2 dagar i veckan och Rosyl var i en specifik skola där eleverna som behövde hjälp kunde komma och få den hjälp med sina läxor och hemuppgifter. 

Kul att lära känna andra

-För det mesta var det inte så många elever så man kunde fokusera på en elev och sitta med den eleven, det var även några volontärer där så om man inte vet till exempel ett specifikt ämne så kunde man vända sig till sina kollegor vilket hjälpte mycket då jag var rätt nervös att jag inte kan hjälpa någon. Det var roligt att få lära känna såväl eleverna som de andra volontärerna och det var nog det bästa också. Att folk var passionerade att hjälpa andra!

Mitt bästa råd till dig dig som funderar på att engagera dig

Gör det! Det är en så lugnande känsla att engagera sig.